Eind 2023 kondigden we de komst van onze eigen whisky aan: REBEL’S ROCK. Het begin van 5 jaar OliveGIN & Spirits.

Rebel’s Rock! Een verhaal apart 🎉

1969 Woodstock – festival – Het grootste rock-and-rollfestival ooit, met 500.000 festivalgangers (er werd gehoopt op 50.000).

Het Woodstockfestival was een hoogtepunt van de tegencultuur in de rebelse jaren overal ter wereld. Maar liefst 500.000 hippie-rebellen woonden het festival bij en waren gefascineerd door artiesten als Jimi Hendrix, Joe Cocker, Janis Joplin, Melanie, Crosby-Stills-Nash & Neil Young.

Centraal stonden: seks, drugs, rock & roll en drank/whisky. Deze blijven tot op heden onuitwisbare herinneringen.

2019 zou de herdenking zijn van 50 jaar na Woodstock. Het kriebelde bij een paar commerciĂ«le managers binnen ‘Olive’ (voor wie Woodstock nog steeds ‘gisteren’ was en blijft ‘plakken’ in de late jaren ’60) om tegen die tijd een eigen Belgische whisky te hebben in het gin-rum assortiment…

Het plan werd niet losgelaten en het idee werd gerealiseerd. Maar het lukte niet om de whisky tegen het herdenkingsjaar 2019 gebotteld te krijgen… Hij zou wel rijpen – voor 5 jaar – in Amerikaanse bourbonvaten.

Ondertussen moest er nog een passende naam voor ‘onze’ whisky worden gevonden… Hoewel er al een Woodstock whisky bestond (maar deze verwees niet direct naar een Belgische whisky), moesten Belgisch, rock and roll en hippie/rebel-elementen in de naam verwerkt worden.

Zo werd – niet in 2019, maar in 2023 – REBEL’S ROCK whisky geboren: REBEL – BELGISCH – ROCK & ROLL… De naam van de whisky spreekt boekdelen, zijn smaak en laagdrempeligheid doen de rest.

Deze eigen whisky, samen met andere alcoholische producten, werd uitvoerig gepromoot via sociale kanalen en op de recente Horecabeurs in Bredene vorige maand.

Ons assortiment omvat inmiddels 3 gins (Original op basis van olijven, Floral met een iets zoetere smaak en The Spicy met een kruidige toets). Daarnaast zijn er 3 niet-alcoholische gins verkrijgbaar (Innocent, ook op basis van olijven, Raspberry met een frambozensmaak en Lemon met een citroensmaak). Het assortiment werd tijdens de coronapandemie uitgebreid met een rum, een niet-alcoholische rum en een likeurtje.

Het is opvallend dat de niet-alcoholische dranken inmiddels toch 1/3 van de omzet uitmaken en dus niet alleen tijdens de ‘TournĂ©e MinĂ©rale’ in februari worden gedronken.

En ondertussen zijn ook vader en zoon Wout en Boris Bru op het toneel verschenen. Zoon Bru zorgt voor de recepten, terwijl vader Wout het peterschap op zich neemt van een nieuwe tak van O’live, namelijk de TAST’IT-cocktails.

Vorige zomer kwamen de eerste twee kant-en-klare cocktails op de markt: de Marilyn Monroe cocktail op basis van whisky en de Al Capone cocktail op basis van gin. De verwijzing naar beide ‘beroemde – beruchte’ personen is duidelijk. Naast de smaak (en de prijs natuurlijk) kunnen horeca-uitbaters en het personeel deze cocktails snel serveren. Voeg gewoon ijs toe en klaar is kees.

En verder… Een eigen lijn gin-pralines

NU OOK VERKRIJGBAAR! Een samenwerking met chocolatier Hannes Dheedene uit Deerlijk. De praline krijgt de look van ‘olijven’ en wordt vanwege het feestjaar meegegeven bij aankoop van onze producten… zowel per fles, als in onze cadeaubox.

Daarnaast blijven Wout en Boris creatief met Tast’it. In april zal OliveGIN & Spirits enkele nieuwe producten op de markt brengen, waaronder de MOJITO – beschikbaar in zowel alcoholische als niet-alcoholische varianten – en de PORNSTAR MARTINI, ook beschikbaar in alcoholische en niet-alcoholische versies.

Verder zullen er in de toekomst nog meer Tast’it-cocktails volgen, allemaal met recepten van Boris Bru en onder het peterschap van Wout Bru.

Ook zijn we van plan om tegen Halloween en het feestjaar 2024 originele acties te organiseren, om het jaar op een memorabele manier af te sluiten met onze kerst-nieuwjaarsactie.

🍸✨ Blijf ons volgen om onze verjaardagacties te ontdekken.